Home > Kisah gampang > Pada Ogos ini… ada caihhh….

Pada Ogos ini… ada caihhh….

Salam buat semua.

Aku tatau nak luah ketensenan ni kat mana dan pada sapa.

Ni semua pasai streamyx/TM. Cilakak…

2 minggu lepas aku ada tugasan di luar daerah itu kat Johor. Berada di Skudai sedang lepak lepak layan tenet guna wifi hotel tu. Memba call habaq kata awat internet connection tadak… Minta marka check tengok router & modem on ka dak. Suma ok kata marka. Dan aku teringat 1 perkara yg mungkin tak di check. Rupanya line kena sekat. Caihhhh.. patut la tadak connection.

Pada 5 Ogos aku buat bayaran di TM Damasara Utama dengan harapan buleh la mentenet nanti. Ok siap bayarannya.

Malam tadi dengan semangat nak siapkan sikit reja yang dibawa balik tu, on kan leptop… tungguuu… hampaehhh… connected but no internet acces.. caihhhh….

Aku call 100 TM tu.. cakap, explain dan stroty kat mamat TM tu… panjang berjela. Kata nak check itu la ini la dengan itu la dengan ini la… jawapannya : line streamyx tak dibuat connection. gampang. So, sabaqqq…
Then mamat tu kata, takpa nanti dia checkkan dengan billing dept. So, proceed la. Dia put on waiting line aku ni… Oppssss.. sebelum tu aku tanya.. call yang aku buat ni charge or not? ”Tak kena charge” jawap dia. Takpa la… Then.. tut..tut.. tut.. line putuih. Caihhh…

Makanya aku call lagi sekali nombot 100 tu. Sorang pompuan plak yang jawap call aku. Makanya aku kena explain berjela jela plak kat dia… Odoiiii…

Katanya : Line streamyx tak reconnect lagi. Mendidih aku. Hangat ooo.. aku kata bill dah bayaq awat plak tak sambung. So sambungkan la… Then dia kata line ni akan aktif dalam masa 24 jam. Caihhh gitu plak. So dia perangat lagi. Halloooo… aku kata, aku dah bayaq tengahari tadi dan nak kena tunggu lagi 24 jam apa pekdah nih… Hangpa kalu kata tak bayaq bill bukan cepat hangpa sekat… nih aku dah bayaq sambung la cepat. Gampang….. Dia dk ulang ayat 24 jam tu… babulu aku… So, nak tak nak sabaqqq…

Dan pagi ni aku check lagi connection. Pun tadak juga. Caihhh… dengan talipon sekali tak bunyi apa sikit pun.. Marka dok cucuk…. tu la semalam dok hamun depa, depa pi sekat la tuh… hahhahahahahahaa…

Tengahari ni… hangin mai aku call 100 tu.. check punya check beserta kena tunggu cam arem lagi dalam masa kat setengah ja.. dia kata line tu akan aktif dalam masa 1 – 2 jam.. Walllaaaa.. gitu norh…

So, aku taruk balik la… Weiii.. malam tadi aku call pun angpa cakap cam tu.. dalam masa 24 jam… ni 1-2 jam plak… caihhhh….

Dan kerna terpaksa.. Aku kena tunggu gak laaa…. huhuhuhuhu….

Jaga hangpa.. kalu kata petang ni tdak juga.. aku call lagi dan taruk lagi..

Lantak laaaa…

Categories: Kisah gampang Tags:
  1. No comments yet.
  1. No trackbacks yet.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: